Multimoist: Ένα υπέροχο νέο πολυδραστικό υλικό που θα απογειώσει τα χειροποίητα καλλυντικά σας.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η νέα προσθήκη στην γκάμα των δραστικών συστατικών του Orestis Craft Center, λέγεται Multimoist!

INCI : Fructooligosaccharides, Beta Vulgaris (Beet) Root Extract, Water

Πολυδραστικό υλικό για βαθειά ενυδάτωση. Βασίζεται σε εκχύλισμα Παντζαριού. Χρησιμοποποιείται τόσο σε γαλακτώματα όσο και σε υγρά σαπούνια (αφρόλουτρα/σαμπουάν). Έχει άμεσο αποτέλεσμα κάθώς με χρήση ποσοστό 3%, εντός 8 ωρών παρουσιάζεται η ενυδατική δράση στο δέρμα και στα μαλλιά.

Ας δούμε μια πολύ ωραία συνταγή για μια κρεμώδη μάσκα προσώπου υπερ-ενυδάτωσης για το ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα.

Leave On μάσκα προσώπου βαθιάς ενυδάτωσης

Επίπεδο: Προχωρημένων

Υδατική φάση

71,00 γρ νερό
1,00 γρ xanthan gum
0,50 γρ γαλακτικό νάτριο

Λιπαρή φάση
6,00 γρ Olifeel TD
0,50 γρ Cetyl alcohol
3,00 γρ Fractionated coconut oil
3,00 γρ Hemisqualane
3,00 γρ Βούτυρο Καριτέ

Γ' Φάση
1,00 γρ Συντηρητικό 12
0,50 γρ Βιταμίνη Ε
5,00 γρ Υαλουρονικό οξύ
3,00 γρ Multimoist
2,00 γρ Υγρό μετάξι

Δ'Φάση
0,50 γρ Άρωμα Cotton

Διαδικασία

Δείτε στο βίντεο αυτό τις βασικές οδηγίες για την παρασκευή ενός γαλακτώματος.

Η μάσκα αυτή εφαρμόζεται στο ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα 2-3 φορές την εβδομάδα. Συνιστούμε να την εφαρμόζετε το βράδυ κατά την διάρκεια του ύπνου, απλώνοντας ένα παχύ στρώμα σε όλο το πρόσωπο. Το δέρμα θα απορροφήσει σταδιακά τα πολύτιμα συστατικά της και το επόμενο πρωί θα δείτε μεγάλη διαφορά τόσο σε επίπεδο ενυδάτωσης όσο και υφής του δέρματός σας.


Και μια ακόμα συνταγή για τον αρχάριο δημιουργό, ένα φυσικό conditioner μαλλιών για τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Αποκαθιστά την φυσική υγρασία της τρίχας και επαναφέρει την υγιή όψη στα μαλλιά.

Φυσική μαλακτική κρέμα για τα ξηρά-ταλαιπωρημένα μαλλιά

Επίπεδο: Αρχαρίων

Α' φάση

5,00 γρ Γαλακτωματοποιητής BTMS

87,50 γρ Νερό

Β' φάση

3,00 γρ Βιταμίνη F

0,50 γρ Βιταμίνη Ε

1,00 γρ Συντηρητικό 12

3,00 γρ Multimoist

0,50 γρ Άρωμα Βερβένα & Ιβίσκος

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το νερό με τον γαλακτωματοποιητή στους 70 βαθμούς κελσίου. Αποσύρουμε απο την φωτιά και ανακατεύουμε με ηλεκτρικό μιξεράκι 1-2 λεπτά εωσότου ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αφήνουμε να κρυώσει στους 40 βαθμούς και εν συνεχεία προσθέτουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά της δεύτερης φάσης.  Αποθηκεύουμε σε μπουκάλι των 100 ml με αντλία σέρουμ ή καπάκι flip top. Είναι έτοιμο για χρήση!

 

Σχεδιασμός-εκτέλεση συνταγών: Λίλυ Φράγκου

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2019 12:46

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.