Bath bombs με αποξηραμένα βότανα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Mπάλα οξυγόνου με αποξηραμένο δυόσμο

 

Υλικά:

1 κούπα μαγειρική σόδα (Bicarbonate)

½ κούπα κιτρικό οξύ άνυδρο (ξινό)

4 κ.γ. (20 ml) αμυγδαλέλαιο

10 σταγόνες πράσινο χρώμα νερού

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο δυόσμο

4 κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο

10 γρ. αφριστικό (για έξτρα αφρισμό -προαιρετικό-)

Καλούπι για μπάλες οξυγόνου

1 Μπολ

 

Εκτέλεση:

Αρχικά ρίχνουμε τη μαγειρική σόδα και το κιτρικό οξύ στο μπολ και ανακατεύουμε τις σκόνες μεταξύ τους. Κατόπιν προσθέτουμε το αμυγδαλέλαιο και το αιθέριο έλαιο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον αποξηραμένο δυόσμο και ανακατεύουμε. Zυμώνουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν ζυμάρι, να μην διαλύεται αλλά να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Γεμίζουμε το καλούπι μέχρι επάνω και πιέζουμε με δύναμη το μείγμα στο καλούπι για να μη μας κάνει ρωγμές όταν πάμε να ξεκαλουπώσουμε. Περιμένουμε για 30΄ λεπτά και ξεκαλουπώνουμε. Το αφήνουμε μία μέρα να σκληρύνει και το τυλίγουμε σε μεμβράνη για να μη χάσει την υγρασία και το άρωμά του.

 

 

Mπάλα οξυγόνου με αποξηραμένα ροδοπέταλα

 

Υλικά:

1 κούπα μαγειρική σόδα (Bicarbonate)

½ κούπα κιτρικό οξύ άνυδρο (ξινό)

4 κ.γ. (20 ml) αμυγδαλέλαιο

10 σταγόνες πράσινο χρώμα νερού

3 ml άρωμα (Εμείς χρησιμοποιήσαμε το Amber Rose)

4 κ.γ. αποξηραμένο ροδοπέταλα

10 γρ. αφριστικό (για έξτρα αφρισμό -προαιρετικό-)

Καλούπι για μπάλες οξυγόνου

1 Μπολ

 

Εκτέλεση:

Αρχικά ρίχνουμε τη μαγειρική σόδα και το κιτρικό οξύ στο μπολ και ανακατεύουμε τις σκόνες μεταξύ τους. Κατόπιν προσθέτουμε το αμυγδαλέλαιο και το άρωμα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα αποξηραμένα ροδοπέταλα και ανακατεύουμε. Zυμώνουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν ζυμάρι, να μην διαλύεται αλλά να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Παίρνουμε το καλούπι και ρίχνουμε μέσα του λίγα ροδοπέταλα. Στη συνέχεια γ­­­­­­­­εμίζουμε το καλούπι μέχρι επάνω και πιέζουμε με δύναμη το μείγμα στο καλούπι για να μη μας κάνει ρωγμές όταν πάμε να ξεκαλουπώσουμε. Περιμένουμε για 30΄ λεπτά και ξεκαλουπώνουμε. Το αφήνουμε μία μέρα να σκληρύνει και το τυλίγουμε σε μεμβράνη για να μη χάσει την υγρασία και το άρωμά του.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Ιούνιος 2015 10:20

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.