Καλοκαιρινό αφιέρωμα Jamaica! Σαπούνι γλυκερίνης και μπάλα οξυγόνου σε στυλ Καραϊβικής

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Καλοκαιρινό αφιέρωμα Jamaica!

Σαπούνι γλυκερίνης


Υλικά

650γρ. βάση σαπουνιού διάφανη

325γρ. βάση σαπουνιού λευκή

Χρωστική Mica Carmine Red

Χρωστική Mica Cellini Yellow

Χρώμα Pigment Κόκκινο

Χρώμα Pigment Πράσινο

Άρωμα Kiwi

Ψεκαστικό με Αλκοολούχο λοσιόν


Εξοπλισμός

3 κανάτες πυρίμαχες

3 κουταλάκια

1 σετ δοσομετρικές μεζούρες καλλυντικών

3 σταγονόμετρα

Θερμόμετρο

Καλούπι πλαστικό παραλληλόγραμμο (μπλοκ 975γρ.)

Κοπτικό

Σπάτουλα-κοπτικό κυματιστή

Επιφάνεια κοπής

 

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε σε κύβους τη διάφανη βάση σαπουνιού, την τοποθετούμε σε πυρίμαχη κανάτα και τη λιώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Μοιράζουμε τη λιωμένη διάφανη βάση στο μισό (325γρ. x 2) σε 2 πυρίμαχες κανάτες.
  3. Στη μία κανάτα προσθέτουμε 1 tad χρωστική Mica Carmine Red, 10 σταγόνες χρώμα Pigment κόκκινο, 3ml άρωμα Kiwi και ανακατεύουμε.
  4. Κόβουμε σε κύβους τη λευκή βάση σαπουνιού, την τοποθετούμε σε πυρίμαχη κανάτα και τη λιώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων.
  5. Προσθέτουμε 2 tad χρωστική Mica Cellini Yellow, 9ml άρωμα Kiwi και ανακατεύουμε.
  6. Περιμένουμε οι 2 βάσεις σαπουνιού να φτάσουν σε θερμοκρασία 50ο C.
  7. Χυτεύουμε στο καλούπι την 1η στρώση με τη διάφανη και μετά μπερδεύουμε τα χρώματα με κυματιστές κινήσεις χυτεύοντας τη μισή (163 γρ.) 2η στρώση με τη λευκή βάση σαπουνιού. Ψεκάζουμε με αλκοολούχο λοσιόν για τις φυσαλίδες και περιμένουμε να κρυώσει.
  8. Στο 2ο μισό της διάφανης βάσης σαπουνιού προσθέτουμε 1 tad χρωστικής Mica Cellini Yellow, 5 σταγόνες πράσινο χρώμα Pigment και ανακατεύουμε.
  9. Ψεκάζουμε με αλκοολούχο λοσιόν το σαπούνι στο καλούπι. Χυτεύουμε το υπόλοιπο της λευκής βάσης και μπερδεύουμε τα χρώματα με κυματιστές κινήσεις χυτεύοντας τη διάφανη βάση. Ψεκάζουμε με αλκοολούχο λοσιόν για τις φυσαλίδες και περιμένουμε να κρυώσει.
  10. Ξεκαλουπώνουμε και με τη βοήθεια του κοπτικού κόβουμε το σαπούνι σε φέτες. Για διαφορετικό στυλ χρησιμοποιούμε την κυματιστή σπάτουλα.

 

 

Μπάλα Οξυγόνου

Υλικά

1 κούπα μαγειρική σόδα

½ κούπα κιτρικό οξύ άνυδρο

10γρ. αφριστικό SLSA

Χρώμα νερού Κίτρινο

Χρώμα νερού Κόκκινο

Χρώμα νερού Πράσινο

Άρωμα Kiwi

4κ.γ. αμυγδαλέλαιο


Εξοπλισμός

2 κανάτες πυρίμαχες

3 μπολ

1 σετ δοσομετρικά κουτάλια

4 σταγονόμετρα

Καλούπι για μπάλες

Ζυγαριά

 

Εκτέλεση:

  1. Ζυγίζουμε τα υλικά μας και τοποθετούμε τις 3 σκόνες μας μέσα στο μπολ.
  2. Τις ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε πρώτα το αμυγδαλέλαιο, μετά το άρωμα και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά το μείγμα μας.
  3. Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 ίσα μέρη στα μπολ.
  4. Με γρήγορες κινήσεις χυτεύουμε στο ένα μπολ το κίτρινο χρώμα και ανακατεύουμε γρήγορα. Το ίδιο κάνουμε και για τα υπόλοιπα 2 χρώματα.
  5. Παίρνουμε το ½ καλούπι και με κυκλικές κινήσεις το γεμίζουμε και με τα 3 χρώματα από λίγο.
  6. Κλείνουμε το υπόλοιπο μισό του καλουπιού και συνεχίζουμε να γεμίζουμε με τα 3 χρώματα μέχρι να καλυφθεί.
  7. Πιέζουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα μέσα στο καλούπι ώστε να μη μείνει καθόλου κενό.
  8. Τις αφήνουμε για μισή ώρα και ξεκαλουπώνουμε.
  9. Τις ακουμπάμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει όλη την υγρασία και αφήνουμε για ένα 24ωρο να στεγνώσει και να σκληρύνει οι μπάλες.
  10. Τυλίγουμε τις μπάλες με μεμβράνη για να μη χάσουν το άρωμα τους.

 

Καλή επιτυχία

Ειρήνη Λυραντζή :)

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Οκτώβριος 2015 10:46

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.