Νέα τροπικά λάδια στο Orestis Craft Center!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Τρία νέα εξωτικά, τροπικά λάδια έρχονται να προστεθούν στην γκάμα των φυτικών ελαίων του κασταστήματος μας! Το λάδι Ταμανού, το λάδι Kukui Nut και το λάδι Babassu!

Ας δούμε λίγα λόγια για την βιογραφία του καθενός και σύντομα θα βρείτε και αρκετές συνταγές με τα έλαια αυτά. Για πληροφορίες σχετικά με συσκευασίες και τιμές, επισκεφθείτε το e-shop.

Λάδι Babassu- INCI: Orbignya oleifera
Ο αντικαταστάτης του λαδιού καρύδας! Προέρχεται από τα κουκούτσια των καρπών του ομώνυμου δένδρου που μοιάζει με κοκοφοίνικα και φύεται στη Νότια Αμερική και κυρίως στην Βραζιλία.

Συμπεριφέρεται σαν το λάδι καρύδας, είναι δηλαδή στερεό σε θερμοκρασία δωματίου τον χειμώνα και υγροποιείται όταν ζεσταθεί, ενώ και αυτό περιέχει λαουρικό και μυριστικό οξύ, είναι μαλακτικό και προτείνεται τόσο για το ξηρό όσο και για το λιπαρό δέρμα.

Έχει μεσαίο βαθμό απορροφητικότητας από το δέρμα. Η διάρκεια ζωής του είναι οι 12 μήνες.

Θεωρείται ιδανικό ως καθαριστικός παράγοντας στα σαπούνια, ενώ στις υπόλοιπες καλλυντικές κατασκευές βοηθά το δέρμα και τα μαλλιά να ανακτήσουν την χαμένη τους λάμψη και ελαστικότητα. Είναι πολύ ενυδατικό.

Λάδι Ταμανού- INCI: Calophyllum Inophyllum

Το λάδι-θαύμα της σύγχρονης κοσμητολογίας. Προέρχεται από τους καρπούς του Δέντρου Ταμανού που φύεται στις τροπικές χώρες και στις χώρες του Νότιου Ειρηνικού.

Έχει χρώμα βαθύ πράσινο, άρωμα που θυμίζει ξηρούς καρπούς και διάρκεια ζωής τα 2 χρόνια.

Θεωρείται ως ο Γίγαντας της Επούλωσης του Δέρματος, χάρη στην μοναδική του ικανότητα να προωθεί τον σχηματισμό νέου ιστού. Βοηθά στην επούλωση πληγών και ουλών, ενώ δρά και ως αντιβιωτικό, αντιοξειδωτικό, κατά της ακμής, και τέλος ως θρεπτικό των μαλλιών.

Προσφέρει φυσική προστασία έναντι των ηλιακών ακτινών UV επειδή προλαμβάνει σχεδόν το 85% της ζημίας που προκαλείται στο ανθώπινο DNA από την φωτογήρανση και το οξειδωτικό στρες.

Έχει μέσαία απορροφητικότητα από το δέρμα και μπορεί να χρησιοποιηθεί σε μεγάλο εύρος κατασκευών.

Λάδι Kukui Nut- INCI: Aleurites moluccanus

Είναι το ινδικό καρύδι και προέρχεται από το ομώνυμο δένδρο που φύεται σε ηφαιστειακά εδάφη και κυρίως στην Χαβάη και τις τροπικές χώρες.

Το λάδι προέρχεται από την ψυχρή έκθλιψη των καρπών του δένδρου.

Είναι διαφανές με ελαφριά κίτρινη απόχρωση και απαλή οσμή.

Έχει διάρκεια ζωής από 12 έως 24 μήνες.

Διεισδύει βαθιά στην επιδερμίδα προσφέροντας πολύ καλή ενυδάτωση και λίπανση στο ξηρό δέρμα. Βοηθά στην καταπολέμηση του εκζέματος, της ψωρίασης, του κατεστραμμένου από τον ήλιο δέρματος, καθώς περιέχει πλούτο βιταμινών μεταξύ των οποίων η Α, η Ε και η C.

Δεν είναι λιπαρό, απορροφάται πολύ γρήγορα και αυξάνει την κρεμώδη υφή του αφρού στα σαπούνια, ενώ ταυτόχρονα μαλακώνει και περιποίείται το δέρμα και τα μαλλιά. Εξαιρετική προσθήσκη στα προϊόντα περιποιησης μαλλιών.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες και γι' αυτό πρέπει να προστίθεται σε θερμοκρασία δωματίου στις κατασκευές σας.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Ιανουάριος 2015 15:14

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.