Ασφάλεια κεριών –Ποια νομοθεσία ισχύει;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένα ενημερωτικό άρθρο από τον Ορέστη Καμπάνη για όσους ασχολούνται επαγγελματικά με την κηροπλαστική. Χρήσιμες οδηγίες και πληροφορίες που θα σας γλιτώσουν χρόνο και χρήμα!

Η Ευρωπαική ένωση έχει εισάγει τα εξής πρότυπα σχετικά με την ασφαλή χρήση των κεριών:

ΕΝ 15493: Ασφαλής καύση κεριού. Το πρότυπο αυτό εξετάζει το κατά πόσον το κερί καίγεται με ασφάλεια: Ύψος φλόγας, αν σβήνει το κερί μόλις η φλόγα φτάσει κοντά στη βάση, αν υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης. Διαβάστε το Αγγλικό κείμενο πατώντας εδώ

ΕΝ 15494: Αναφέρεται στην επισήμανση ασφαλείας που πρέπει να συνοδεύει το κάθε κερί (ετικέτα). Είναι ένα σετ οδηγιών με ένα γενικό σήμα προσοχή (τρίγωνο με θαυμαστικό) και 4 απαραίτητες οδηγίες: Μην αφήνετε ποτέ αναμμένο κερί χωρίς επίβλεψη, καίτε το κερί μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα, αφήστε απόσταση τουλάχιστον 10 εκ μεταξύ 2 αναμμένων κεριών, μη  καίτε ποτέ κεριά κοντά σε εύφλεκτα υλικά. Αν κρίνετε σκόπιμο προστίθενατι συμπληρωματικές οδηγίες πχ τoποθετείτε το κερί σε θερμοάντοχη επιφάνεια.

ΕΝ 15426: Εκπομπή αιθάλης. Το πρότυπο αυτό εξετάζει το αν και πόσο το κερί καπνίζει δηλαδή εκπέμπει αιθάλη (κάπνα). Παραπομπή εδώ.

Τα παραπάνω πρότυπα απαιτούν κάποιες μετρήσεις που χρειάζονται εξειδικευμένο εργαστήριο. Εμείς συστήνουμε το εργαστήριο Ανδρέου στον Πειραιά, ίσως το μοναδικό στην χώρα μας. (http://www.aclabs.gr)

Βέβαια μπορείτε να απευθυνθείτε σε εργαστήρια του εξωτερικού (πχ Bureau Veritas).

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Ιούνιος 2016 11:24
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Συχνές ερωτήσεις Κεριού

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.