Bath bombs με αποξηραμένα βότανα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Mπάλα οξυγόνου με αποξηραμένο δυόσμο

 

Υλικά

1 κούπα μαγειρική σόδα (Bicarbonate)

½ κούπα κιτρικό οξύ άνυδρο (ξινό)

10 γρ. αφριστικό (για έξτρα αφρισμό -προαιρετικό-)

4 κ.γ. (20 ml) αμυγδαλέλαιο

10 σταγόνες πράσινο χρώμα νερού

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο δυόσμο

4 κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο

1 Μπολ

Κόσκινο

Καλούπι για μπάλες οξυγόνου

 

Εκτέλεση

Αρχικά κοσκινίζουμε στο μπολ τις σκόνες μας (τη μαγειρική σόδα, το κιτρικό οξύ και το αφριστικό) και ανακατεύουμε.
Κατόπιν προσθέτουμε το αμυγδαλέλαιο, το αιθέριο έλαιο, το χρώμα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αποξηραμένο δυόσμο και ανακατεύουμε.
Zυμώνουμε μέχρι το μείγμα μας να έχει την υφή υγρής άμμου.
Γεμίζουμε το καλούπι μέχρι επάνω και πιέζουμε με δύναμη το μείγμα στο καλούπι για να μην κάνει ρωγμές όταν ξεκαλουπώσουμε.
Περιμένουμε 30΄ λεπτά και ξεκαλουπώνουμε.
Το αφήνουμε μία μέρα να στεγνώσει και να σκληρύνει πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το τυλίγουμε μ μεμβράνη για να μη χάσει το άρωμά του.

 

 

Mπάλα οξυγόνου με αποξηραμένα ροδοπέταλα

 

Υλικά

1 κούπα μαγειρική σόδα (Bicarbonate)

½ κούπα κιτρικό οξύ άνυδρο (ξινό)

10 γρ. αφριστικό (για έξτρα αφρισμό -προαιρετικό-)

4 κ.γ. (20 ml) αμυγδαλέλαιο

3 ml άρωμα (Εμείς χρησιμοποιήσαμε το Amber Rose)

10 σταγόνες κόκκινο χρώμα νερού

4 κ.γ. αποξηραμένο ροδοπέταλα

Καλούπι για μπάλες οξυγόνου

1 Μπολ

 

Εκτέλεση

Αρχικά κοσκινίζουμε στο μπολ τις σκόνες μας (τη μαγειρική σόδα, το κιτρικό οξύ και το αφριστικό) και ανακατεύουμε.
Κατόπιν προσθέτουμε το αμυγδαλέλαιο, το άρωμα, το χρώμα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αποξηραμένα ροδοπέταλα και ανακατεύουμε.
Zυμώνουμε μέχρι το μείγμα μας να έχει την υφή υγρής άμμου.
Βάζουμε στο καλούπι λίγα ροδοπέταλα, το γεμίζουμε μέχρι επάνω με το μείγμα και πιέζουμε με δύναμη για να μην κάνει ρωγμές όταν ξεκαλουπώσουμε.
Περιμένουμε 30΄ λεπτά και ξεκαλουπώνουμε.
Το αφήνουμε μία μέρα να στεγνώσει και να σκληρύνει πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το τυλίγουμε με μεμβράνη για να μη χάσει το άρωμά του.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Οκτώβριος 2015 02:29

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.