Η τεχνοτροπία ombre στα χειροποίητα καλλλυντικά! Whipped body butter τριών αποχρώσεων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Η τεχνοτροπία ombre στα χειροποίητα καλλυντικά!

Δημιουργούμε ένα υπέροχο ενυδατικό βούτυρο σώματος, πολύ πλούσιο και αέρινο σε υφή. Χρησιμοποιούμε το μίξερ του κέικ (με τους αυγοδάρτες) για να δώσουμε ανάλαφρη υφή στην κρέμα μας ώστε να μοιάζει με μους! Και, τέλος, διαλέγουμε αποχρώσεις γήινες σε διαφορετικούς τόνους για να δημιουργήσουμε το εφέ ombre!

 

Επίπεδο: Προχωρημένο

Υλικά για 300 γραμμάρια

Υδατική φάση

175 γρ νερό μεταλλικό ή απιονισμένο ή ανθόνερο της επιλογής σας

6 γρ Sodium Lactate

Λιπαρή φάση

30 γρ Φουντουκέλαιο

30 γρ Βούτυρο καριτέ

15 γρ Βούτυρο κακάο

18 γρ Γαλακτωματοποιητής Polawax GP200

9 γρ Cetyl Alcohol

Γ' Φάση (κάτω των 35 βαθμών)

3 γρ Συντηρητικό 12

9 γρ Γάλα Ρυζιού

3 γρ Άρωμα Καλλυντικού Coffee Choco

Για τις αποχρώσεις

Για το ελαφρύ μπέζ: Αφήνουμε στο φυσικό χρώμα

Για το σκούρο μπεζ: 1/4 κ.γ. Creme de la creme mica

Για το καφέ: 5 σταγόνες καφέ νερού

Διαδικασία

Ζυγίζουμε τα υλικά της υδατικής και λιπαρής φάσης σε δύο ξεχωριστά πυρίμαχα δοχεία. Θερμαίνουμε σε μπαιν μαρί εωσότου η θερμοκρασία φτάσει στους 70 βαθμούς. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αναμιγνύουμε την λιπαρή φάση μέσα στην υδατική (oil in water). Αναδεύουμε με το μίξερ του κέικ (αυτό με τους αυγοδάρτες) εωσότου ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σκεπάζουμε το δοχείο με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τα υλικά της Γ' φάσης και αναδεύουμε πάλι με το μίξερ εωσότου αφρατέψει η κρέμα.

Χωρίζουμε σε τρία ίσα μέρη και χρωματίζουμε. Τοποθετούμε σε αεροστεγές βάζο μία μία τις χρωματισμένες στρώσεις κρέμας και...απολαμβάνουμε!

Προσοχή! Για την επιτυχία της συνταγής και την δημιουργία σταθερού αλλά αφράτου προϊόντος είναι απαραίτητη η προσθήκη ενος σκληρού και ενός μαλακού βουτύρου στην λιπαρή φάση. Εάν επιχειρήσετε να την φτιάξετε χωρίς καθόλου βούτυρα ή μόνο με μαλακά βούτυρα το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο. Επίσης, προκειμένου το μίγμα να πάρει αέρα και να αφρατέψει πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μίξερ με τους αυγοδάρτες και όχι το στάνταρ μίξερ με τα λεπίδια. Τέλος, η ψύξη του υλικού λίγο πριν το τελικό χτύπημα βοηθά ακόμα περισσότερο στην τελική υφή (μους).

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Νοέμβριος 2015 10:52

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.