Αφιέρωμα στο Ελαιόλαδο! Ας φτιάξουμε μαζί ένα πρωτότυπο νέο "χάρτη" της Ελλάδας!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Σε πείσμα των καιρών, προχωράμε μπροστά και βάζουμε στόχο τις νέες δημιουργίες με υλικά της πατρίδας μας. Αξιοποιούμε τα ντόπια προϊόντα και τα μεταποιούμε σε καλλυντικά σκευάσματα άριστης ποιότητας.

Με βαση την φιλοσοφία αυτή, το Orestis Craft Center δημοσιεύει ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος πρός όλους τους φίλους ελαιοπαραγωγούς!

Στείλτε μας το ελαιόλαδο της περιοχής σας και εμείς θα το κάνουμε σαπούνι!

Το σαπούνι αυτό θα αξιολογηθεί από το προσωπικό μας σε σχέση με την σκληρότητά του, τον αφρισμό του καθώς και το άρωμα και το χρώμα του. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσουμε μαζί ένα "χάρτη" της χώρας μας στον οποίο θα εντοπίζονται οι διαφορετικές ποικιλίες ελαιολάδου και το σαπούνι που προκύπτει από την επεξεργασία του.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτή την πρωτοβουλία είναι οι εξής:

1) Θα πρέπει να μας αποστείλετε ή να μας φέρετε τουλάχιστον 1/2 κιλό από το ελαιόλαδό σας

2) Θα πρέπει να διευκρινίζετε λεπτομερώς το είδος και την προέλευση του λαδιού, π.χ. νομός, περιοχή (χωριό-πόλη), είναι παρθένο, έξτρα παρθένο, πυρηνέλαιο, μούργα κλπ

3) Θα πρέπει να αναγράφεται η ημερομηνία παραγωγής και ο βαθμός οξύτητας του λαδιού, εφόσον τον γνωρίζετε

4) Στην συσκευασία θα πρέπει να αναγράφονται όλες οι πληροφορίες επικοινωνίας σας

5) Παρακαλούμε για την αποστολή του λαδιού να χρησιμοποιείτε κατά το δυνατόν αεροστεγείς και ασφαλείς συσκευασίες για την αποφυγή διαρροών.

6) Στέλνετε το λάδι σας στο εργαστήριό μας, Orestis Craft Center, Πειραιώς 37, 2ος όροφος, 18346 Μοσχάτο Αττικής με την ένδειξη "Ελαιόλαδα Ελλάδας".

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή προς όλους τους παραγωγούς ελαιολάδου και δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός. Μπορείτε να στέλντε το λάδι σας καθ'όλη την διάρκεια του χρόνου.

Εμείς θα δημοσιεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα τις αξιολογήσεις που θα προκύπτουν από τα πειράματα μας και όταν συγκεντρωθούν επαρκείς πληροφορίες για τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, θα αναρτήσουμε τον χάρτη! Θα πρόκειται για ένα "ζωντανό" πείραμα που θα συμπληρώνεται συνεχώς με βάση την δική σας συμμετοχή και ανταπόκριση!

Επιμένουμε Ελληνικά και απολαμβάνουμε τον τόπο μας!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Ιούνιος 2016 09:18

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.