Αφιέρωμα στον Άγιο Βαλεντίνο! Ρομαντικό μπλουζάκι με την τεχνική Tie dye!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μπλουζάκι με καρδιά με την μέθοδο Tie dye και τις βαφές RIDA

Υλικά :

  • Λευκό tshirt
  • Ανεξίτηλη Βαφή ρούχων RIDAΝο03 (Κόκκινο) και (Γκρί) Νο16
  • Αλάτι και σόδα πλύσης (fix 200gr)
  • Λαστιχάκια
  • Μπουκάλια πλαστικά με μύτη
  • Γάντια μιας χρήσης

Διαδικασία:

Τοποθετούμε το μπλουζάκι ανοιχτό σε μια επιφάνεια προστατευμένη με μεμβράνη .

Σχεδιάζουμε στο κέντρο του το σχήμα μιας καρδιάς με ένα μολύβι .Αρχίζουμε και μαζεύουμε το ύφασμα διπλώνοντας το, ακλουθώντας τη γραμμή του περιγράμματος της καρδιάς από το σημείο που ξεκινήσαμε έως το τέλος .

Αφού ολοκληρώσουμε αυτή την διαδικασία τοποθετούμε ένα λάστιχο πολύ – πολύ σφιχτά διπλωμένο πάνω στα όρια της καρδιάς που είχαμε σχεδιάσει, (με σκοπό την απομόνωση και την οριοθέτηση του σχεδίου μας).

Φοράμε γάντια μιας χρήσης.

Σε πλαστικά μπουκάλια με στόμιο βάζουμε 200 ml νερό χλιαρό και προσθέτουμε το μισό φάκελο βαφής RIDA Νο03 κόκκινο μαζί με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και μια κουταλιά του γλυκού σόδα ανθρακική (πλύσης). Ανακινούμε πολύ καλά.

Τώρα είναι η στιγμή που προσθέτουμε τη βαφή πάνω στο τμήμα της μπλούζας που έχουμε υπολογίσει και οριοθετήσει με το λάστιχο. Βρέχουμε με την βαφή αυτή το σημείο .

Σε ένα δεύτερο μπουκάλι με στόμιο βάζουμε 200 ml νερό χλιαρό και προσθέτουμε το μισό φάκελο βαφής RIDA Νο 16 γκρί μαζί με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και μια κουταλιά του γλυκού σόδα ανθρακική (πλύσης). Ανακινούμε πολύ καλά

Στο υπόλοιπο μέρος της μπλούζας, πλέον του σχεδίου, απλώνουμε ανάμεσα στις πτυχές που έχουν δημιουργηθεί την βαφή αυτή, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τη διχρωμία.

Αυτή η διαδικασία γίνεται σε κάθε μεριά της μπλούζας (πάνω – κάτω).

Δε πειράζει καθόλου να υπάρχουν σημεία όπου δύο χρώματα ενώνονται ή το αντίθετο. Μπορείτε εάν θέλετε να έχετε μονόχρωμο αποτέλεσμα , μόνο με έγχρωμη καρδιά και το υπόλοιπο ρούχο λευκό!

Όταν το ρούχο σας είναι πλέον όλο καλυμμένο με βαφή, τότε η βασική δουλειά έχει τελειώσει. Θα πρέπει όμως να το αφήσετε έτσι τυλιγμένο μέσα σε πλαστική μεμβράνη ή σακούλα για τουλάχιστον 6 ώρες ώστε να απορροφηθεί και να στερεωθεί καλά ή βαφή.

Τότε ξεπλένουμε με κρύο νερό κάτω από την βρύση εως ότου να απομακρύνουμε το χρώμα που περισσεύει και μετά με καυτό νερό μαζί με υγρό σαπούνι και λίγο ξύδι.

Στεγνώνουμε στην σκιά!

Δείτε μερικά από τα παλαιότερα projects μας για την γιορτή των Ερωτευμένων στην σελίδα μας στο Pinterest!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.