Chia Seed Oil, από τους αρχαίους Αζτέκους στα χέρια μας!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Ας γνωρίσουμε το Chia Seed Oil! Ένα νέο υλικό του Orestis Craft Center.

INCI: Salvia Hispanica Seed Oil

Ένα πολύ μοντέρνο εξωτικό λάδι.

Προέρχεται από την ψυχρή έκθλιψη των σπόρων του φυτού Chia που φύεται στη Νότιο Αμερική.

Ήδη από την εποχή των αρχαίων Ίνκας και των Μάγια ήταν γνωστές οι θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού αυτού. Εθεωρείτο ιερό φαγητό, και μάλιστα στην γλώσσα των Μάγια, Chia σήμαινε Δύναμη. Οι Απάτσι και οι Αζτέκοι πολεμιστές συνήθιζαν να σιτίζονται με σπόρους Chia κατά την διάρκεια των εκστρατειών τους.

Περιέχει τις απαραίτητες πρωτεΐνες για την ανάπτυξη της τρίχας, κάλσιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, βόριο και νιασίνη.

Επίσης περιέχει βιταμίνες B,D & E, πλήθος Ω3 λιπαρών οξέων και αντιοξειδωτικά.

Προτείνεται ιδιαίτερα για την περιποίηση των μαλλιών καθώς έπειτα από 2 μόνο εφαρμογές αποκαθιστά την λάμψη των ταλαιπωρημένων μαλλιών κατά 90%. Προτείνεται επίσης για την ουσιαστική ενυδάτωση του λεπτού δέρματος κάτω από τα μάτια αλλά και την μείωση των κύκλων και των σακούλων.

Χρήση: 1-5% στην λιπαρή φάση της κρέμας ή άλλης κατασκευής

Εφαρμογή: Προϊόντα περιποίησης μαλλιών , καλλυντικά για την βαθιά θρέψη του δέρματος, αντηλιακά προϊόντα ή προϊόντα aftersun.

Με αφορμή την δική σας απαίτηση για μια καλή κρέμα ματιών, ας δούμε μια ωραία συνταγή για την ενυδάτωση της περιοχής κάτω από τα μάτια που ταυτόχρονα βοηθά στη μείωση των μαύρων κύκλων και του οιδήματος (σακούλες).

Υλικά για 100 γραμμάρια

Υδατική φάση

20 γρ Ανθόνερο Αλόης

42.80 γρ Νερό

0.2 γρ Guar Gum

Λιπαρή φάση

2 γρ Καροτέλαιο

3 γρ Λάδι Καλέντουλας

2 γρ Λάδι Chia Seed

10 γρ Βούτυρο Μάνγκο

6 γρ Γαλακτωματοποιητής Olivem 1000

1 γρ Cetyl Alcohol

Γ' φάση (κάτω των 35 βαθμών)

1 γρ Συντηρητικό 12

3 γρ Εκχύλισμα Βαμβακιού

2 γρ Καφεϊνη

4 γρ Υαλουρονικό οξύ

2 γρ Ζελέ Αλόης

Δ' Φάση

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο Σανδαλόξυλο

6 σταγόνες αιθέιρο έλαιο Γεράνι

Διαδικασία: Η συνήθης για την παρασκευή ενυδατικής κρέμας (σύστημα λάδι-στο-νερό).

Χρήση: Χρησιμοποιείστε την κρέμα αυτή στην περιοχή κάτω και γύρω απο τα μάτια καθημερινά και ειδικότερα κάθε βράδυ. 

Καλή επιτυχία!

Σχεδιασμός-έλεγχος συνταγής: Λίλυ Φράγκου

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2016 13:32

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.