Αφιέρωμα στο Ζωδιακό Κύκλο! Το φθινόπωρο ξεκινά με τρία ζώδια και το ξεχωριστό τους καλλυντικό προϊόν!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ξεκινάμε τη νέα σεζόν με ένα project που θέλαμε από καιρό να πραγματοποιήσουμε. Αφιέρωμα στην Αστρολογία και στα 12 Ζώδια!
Φτιάχνουμε καλλυντικά που έχουμε εμπνευσθεί από τα χαρακτηριστικά του κάθε ζωδίου και την εποχή που αυτά διανύουν σύμφωνα με τον ζωδιακό κύκλο.

Στην αρχή κάθε τριμήνου, θα έχουμε αφιέρωμα στα επόμενα τρία ζώδια με τρείς διαφορετικές κατασκευές εωσότου ολοκληρώσουμε όλον τον κύκλο!

Και ξεκινάμε με τα αγαπημένα φθινοπωρινά ζώδια: Παρθένος, Ζυγός και Σκορπιός.

Δημιουργούμε τρια ξεχωριστά βούτυρα σώματος για την επανόρθωση της επιδερμίδας μετά την έκθεση στον ήλιο, την θάλασσα κλπ. Κοινό τους συστατικό το θρεπτικό βούτυρο κακάο. Τα υπόλοιπα συστατικά που υπάρχουν στην κάθε συνταγή, έχουν επιλεχθεί με βάση τον μήνα του κάθε ζωδίου και τις εποχικές ανάγκες του δέρματος, αλλά κυρίως με βάση την ιδιοσυγκρασία του κάθε ζωδιακού τύπου. Ειδικότερα, τα μίγματα αιθερίων ελαίων που έχουμε επιλέξει καθώς και το χρώμα της κάθε κατασκευής βασίστηκαν στα παραδοσιακά χαρακτηριστικά των ζωδίων όπως έχουν αποτυπωθεί κατά καιρούς στα αστρολογικά βιβλία.

Παρθένος (Σεπτέμβριος) virgo

Ρεαλισμός & Εσωστρέφεια- Γη- Χρώμα πράσινο

Υλικά για 100 γρ- Επίπεδο: Μεσαίο

50 γρ Βούτυρο κακάο

30 γρ Βούτυρο αβοκάντο

8 γρ Σταφυλέλαιο

2 γρ Λάδι Ταμανού

1 γρ Βιταμίνη Ε

2 γρ Βιταμίνη F

5 γρ Natrasorb

0.2 γρ Λεμονόχορτο αιθέριο έλαιο

0.2 γρ Λάιμ αιθέριο έλαιο

0.3 γρ Πορτοκάλι αιθέριο έλαιο

0.1 γρ Μύρρο αιθέριο έλαιο

0.2 γρ Λεβάντα αιθέριο έλαιο

0.2 γρ Ylang Ylang αιθέριο έλαιο

1/4 κ.γ. Emerald Lagoon Mica

1 σταγόνα Πράσινο Νερού

Διαδικασία

Λιώνουμε ελαφρά τα βούτυρα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα λάδιά. Αναδεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και τοποθετούμε για 2-3 λεπτά στην κατάψυξη. Με μίξερ χειρός ( του κέικ) χτυπάμε καλά εωσότου το μίγμα αρχίζει να αφρατεύει. Προσθέτουμε τις βιταμίνες, το natrasorb και τα αιθέρια έλαια, αναδεύουμε και ξανατοποθετούμε για άλλα 2-3 λεπτά στην κατάψυξη. Χτυπάμε μια τελευταία φορά με το μίξερ προσθέτοντας και το χρώμα μεχρί να δημιουργηθεί ένα μίγμα που στέκεται (κάνει κορυφές). Συσκευάζουμε σε αεροστεγές βάζο.

Ζυγός (Οκτώβριος)libra

Ενθουσιασμός & Κοινωνικότητα-Αέρας- Χρώμα πορτοκαλί

Υλικά για 100 γρ-Επίπεδο: Μεσαίο

40 γρ Βούτυρο κακάο

40 γρ Βούτυρο ροδιού

9 γρ Λάδι Φυστικιού

2 γρ Λάδι Babassu

1 γρ Βιταμίνη Ε

2 γρ Φυτική Σιλικόνη

5 γρ Natrasorb

0.4 γρ Μανταρίνι αιθέριο έλαιο

0.2 γρ Κανέλα αιθέριο έλαιο

0.3 γρ Περγαμόντο αιθέριο έλαιο

0.1 γρ Γιασεμί αιθέριο έλαιο

1/4 κ.γ. Clementine Pop Mica

1 σταγόνα Κίτρινο Νερού

Διαδικασία

Λιώνουμε ελαφρά τα βούτυρα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα λάδιά. Αναδεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και τοποθετούμε για 2-3 λεπτά στην κατάψυξη. Με μίξερ χειρός ( του κέικ) χτυπάμε καλά εωσότου το μίγμα αρχίζει να αφρατεύει. Προσθέτουμε τις βιταμίνες, το natrasorb και τα αιθέρια έλαια, αναδεύουμε και ξανατοποθετούμε για άλλα 2-3 λεπτά στην κατάψυξη. Χτυπάμε μια τελευταία φορά με το μίξερ προσθέτοντας και το χρώμα μεχρί να δημιουργηθεί ένα μίγμα που στέκεται (κάνει κορυφές). Συσκευάζουμε σε αεροστεγές βάζο.

Σκορπιός (Νοέμβριος) scorpio

Αισθησιασμός & Μυστικισμός-Νερό- Χρώμα μωβ

Υλικά για 100 γρ-Επίπεδο: Μεσαίο

40 γρ Βούτυρο κακάο

30 γρ Βούτυρο καριτέ

10 γρ Φουντουκέλαιο

9 γρ Λάδι Κανόλα

2 γρ Λάδι Chia Seed

1 γρ Βιταμίνη Ε

5 γρ Natrasorb

0.2 γρ Πατσουλί αιθέριο έλαιο

0.3 γρ Ylang Ylang αιθέριο έλαιο

0.2 γρ Αγιόκλημα perfume oil (p.o.)

0.3 γρ Vanilla CS αρωματικό λάδι

1/4 κ.γ. Purple passion Mica

1 σταγόνα Βυσσινί Νερού

1/4 κ.γ. Black Panther glitter

Διαδικασία

Λιώνουμε ελαφρά τα βούτυρα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα λάδιά. Αναδεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και τοποθετούμε για 2-3 λεπτά στην κατάψυξη. Με μίξερ χειρός ( του κέικ) χτυπάμε καλά εωσότου το μίγμα αρχίζει να αφρατεύει. Προσθέτουμε τις βιταμίνες, το natrasorb και τα αιθέρια έλαια, αναδεύουμε και ξανατοποθετούμε για άλλα 2-3 λεπτά στην κατάψυξη. Χτυπάμε μια τελευταία φορά με το μίξερ προσθέτοντας και το χρώμα μεχρί να δημιουργηθεί ένα μίγμα που στέκεται (κάνει κορυφές). Συσκευάζουμε σε αεροστεγές βάζο.

Καλή επιτυχία!

Σχεδιασμός-εκτέλεση συνταγών: Λίλυ Φράγκου

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Σεπτέμβριος 2016 10:06

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.