Aloha από τη μακρινή Χαβάη! Κατασκευές εμπνευσμένες από το φετινό trend Hawaii Flamingo: Tropical bath bombs

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Το αφιέρωμά μας Hawaii Flamingo ολοκληρώνεται με δύο διαφορετικές κατασκευές μπάλας οξυγόνου, όπου τα έντονα φωτεινά χρώματα και οι αντιθέσεις κυριαρχούν και συνθέτουν ένα ...λαχταριστό αποτέλεσμα!

 

Στρογγυλές τρίχρωμες μπάλες οξυγόνου

Επίπεδο: Προχωρημένων

Υλικά για 2 μπάλες

250 γρ. (1 κούπα) Σόδα Διττανθρακική (Bicarbonate)

125 γρ. (1/2 κούπα) Κιτρικό Οξύ Άνυδρο

10 γρ. (2 κ.γ.) Αφριστικό SLSA

20 γρ. (4κ.γ.) Βούτυρο Monoi de Tahiti

6ml Άρωμα Coco Ananas

4 pinch Ροζ Neon

3 pinch Ενεργός Άνθρακας

4 pinch Clementine Pop Mica

2 pinch Μοβ Neon

1,5ml Νερό

Εξοπλισμός

4 Μπολ

Γάντια

Ζυγαριά ή Δοσομετρικές κούπες

Δοσομετρικά κουταλάκια καλλυντικών

Κόσκινο

2 Σταγονόμετρα

2 Καλούπια Πλεξιγκλάς Σφαίρα Μεσαίο (Διάμετρος: 100mm)

Εκτέλεση

Αρχικά ζυγίζουμε τις σκόνες (μαγειρική σόδα, κιτρικό οξύ και αφριστικό).

Τις κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ και τις ανακατεύουμε.

Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο Monoi de Tahiti, το άρωμα και στο τέλος το νερό.

Ανακατεύουμε το μείγμα καλά μέχρι η υφή του να είναι σαν υγρή άμμος.

Μοιράζουμε το μείγμα σε ίσα μέρη στα μπολ και στη συνέχεια χρωματίζουμε το κάθε μείγμα στο μπολ ξεχωριστά.

Τοποθετούμε το μείγμα σε λεπτά στρώματα στο πλαστικό καλούπι σφαίρα ώστε να πάρει αυτά τα κυματιστά σχέδια και πιέζουμε καλά.

Το αφήνουμε 30 λεπτά στο καλούπι και στη συνέχεια ξεκαλουπώνουμε.

Το τοποθετούμε σε χαρτί απορροφητικό ένα 24 ωρο να σκληρύνει.

Αφού σκληρύνει το συσκευάζουμε με μεμβράνη.

 

Cupcake Flamingo Bathbomb

Επίπεδο: Προχωρημένων

Γενικός Εξοπλισμός

Γάντια

Ζυγαριά ή Δοσομετρικές κούπες

Δοσομετρικά κουταλάκια καλλυντικών

Κουταλάκι

Κόσκινο

Μπολ

2 Σταγονόμετρα

Χάρτινες θήκες για Cupcake

Ποτήρι Ζέσεως 500ml

Φούρνος Μικροκυμάτων

Μίξερ

Κορνέ

 

Υλικά για τη βάση

125 γρ. (1/2 κούπα) Σόδα Διττανθρακική (Bicarbonate)

62,5 γρ. (1/4 κούπας) Κιτρικό Οξύ Άνυδρο

5 γρ. (1 κ.γ.) Αφριστικό SLSA

10 γρ. (2κ.γ.) Λάδιβάσης Monoi de Tahiti

3ml Άρωμα Coco Ananas

2 pinch χρωστική Mica Sunburst Sparkle

0,75ml Νερό

Εκτέλεση

Αρχικά ζυγίζουμε τις σκόνες (μαγειρική σόδα, κιτρικό οξύ και αφριστικό).

Τις κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ και τις ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη χρωστική Mica και ανακατεύουμε ξανά.

Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο Monoi de Tahiti, το άρωμα και στο τέλος το νερό.

Ανακατεύουμε το μείγμα καλά μέχρι η υφή του να είναι σαν υγρή άμμος.

Τοποθετούμε το μείγμα στη χάρτινη θήκη cupcakeκαι πιέζουμε καλά.

Το αφήνουμε μία μέρα να σκληρύνει.

 

Υλικά & Εξοπλισμός για τα διακοσμητικά σαπουνάκια γλυκερίνης Flamingo

80 γρ. Βάση Σαπουνιού Γλυκερίνης Extra Hard Λευκή

20 στ. χρώμα Neon ροζ (διαλυμένο σε υγρή γλυκερίνη)

2 ml άρωμα Coco Ananas

Ψεκαστικό με αλκοολούχο λοσιόν

Χρώμα εξωτερικής βαφής κίτρινο

Χρώμα εξωτερικής βαφής πορτοκαλί

Χρώμα εξωτερικής βαφής μαύρο

Ποτήρι ζέσεως 150ml

Δοσομετρικά κουταλάκια καλλυντικών

Κουταλάκι

Σταγονόμετρα

Καλούπι σιλικόνης ειδικής κατασκευής Φλαμίνγκο

2 Πινέλα

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη βάση σαπουνιού με τη γνωστή διαδικασία.

Προσθέτουμε το χρώμα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το άρωμα και ανακατεύουμε ξανά.

Χυτεύουμε στο καλούπι σιλικόνης και ψεκάζουμε με αλκοολούχο λοσιόν για τις φυσαλίδες.

Αφού σκληρύνει το σαπούνι ξεκαλουπώνουμε και με το πινελάκι βάφουμε τις λεπτομέρειες (μάτι και μύτη).

Υλικά για το Frosting

200γρ. Cocoa butter

100γρ. Mango Butter

100γρ. Σόδα Διττανθρακική (Bicarbonate)

50γρ. Κιτρικό Οξύ Άνυδρο

30γρ. Αφριστικό SLSA

2 Tad Χρώμα Neon Ροζ

3ml Άρωμα Coco Ananas

Εκτέλεση

Αρχικά λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων το βούτυρο κακάο με το βούτυρο μάνγκο και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σκόνες (Σόδα + Κιτρικό + Αφριστικό) και ανακατεύουμε με ένα μίξερ.

Προσθέτουμε το χρώμα και το άρωμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Το τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο να παγώσουν τα βούτυρα και να σκληρύνει λίγο το μείγμα μας.

Αφού παγώσουν λίγο, τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα ξαναχτυπάμε με το μίξερ.

Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές.

Στη συνέχεια τοποθετούμε στο κορνέ το μείγμα και κάνουμε σχέδια με το Frosting πάνω από τη βάση μας.

Διακοσμούμε πάνω στο Frosting τα Flamingo από σαπούνι γλυκερίνης.

 

Καλή επιτυχία!

Σχεδιασμός & εκτέλεση συνταγών: Ειρήνη Λυραντζή

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 11:56

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.