Αρωματίστε το χώρο σας- Οι συνταγές από το event της 25.10.2017

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Αρωματίστε το χώρο σας-Αλλάξτε τη διάθεσή σας!

 

Wax chips με κερί ελαιοκράμβης

Υλικά

100 γρ κερί ελαιοκράμβης

6 γρ άρωμα ή αιθέριο έλαιο

Καλούπι σιλικόνης guest οβάλ/guest παραλληλόγραμμο (πολλαπλών θέσεων)

Διαδικασία

Λιώνουμε το κερί σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπαιν μαρί και προσθέτουμε το άρωμα/αιθέριο έλαιο. Προαιρετικά χρωματίζουμε με χρώμα κεριού (σκόνη, παστίλια ή υγρό). Χυτεύουμε στο καλούπι και περιμένουμε να παγώσει εντελώς.

Ρίχνουμε ένα μικρό κομμάτι στην ειδική θέση του καυστήρα μας, ανάβουμε το ρεσώ και αφήνουμε το άρωμα να διαχυθεί στο χώρο.

Διάρκεια καύσης 10 γραμμαρίων chips: 8 ώρες

Προτεινόμενοι συνδυασμοι αιθερίων ελαίων (σε ίσα μέρη)

1. Τόνωση: Γκρέιπφρουτ και Πορτοκάλι

2. Ευεξία: Ευκάλυπτος, Περγαμόντο και Μέντα

3. Αφροδισιακό: Ylang ylang, τζίντζερ και Τριαντάφυλλο Ρ.Ο.

4. Χαλάρωση: Λεβάντα, Ρωμαϊκό χαμομήλι και Γκρέιπφρουτ

 

Αρωματικές πέρλες για συρτάρια και ντουλάπες

Υλικά

100 γρ πέρλες

1.5-2 γρ άρωμα κεριού ή σαπουνιού

Διαδικασία

Αναμιγνύω τις πέρλες με το άρωμα και προαιρετικά προσθέτω λίγες σταγόνες υγρό χρώμα κεριού. Ανακατεύω καλά εωσότου απλωθεί παντού το άρωμα και το χρώμα. Αφήνω για 24 ώρες σε απορροφητικό χαρτί και έπειτα τις αποθηκεύω σε πουγκί από διάτρητο ύφασμα (οργάντζα, γάζα).

 

Αρωματιστές χώρου

Υλικά

Αρωματιστής γυάλινος με ξυλάκια

Διαλύτης αρώματος SL (ποσότητα ανάλογη με την χωρητικότητα του δοχείου)

Άρωμα κεριού ή σαπουνιού (15-25 %)

Διαδικασία

Σε καθαρό δοχείο ζυγίζω τον διαλύτη με το άρωμα και ανακατεύω καλά εωσότου ομογενοποιηθεί το μίγμα. Τοποθετώ το υγρό στον αρωματιστή και έπειτα βυθίζω τα ξυλάκια.

Διάρκεια ζωής ξύλων: έως 6 μήνες

Διάρκεια ζωής υγρού: έως 12 μήνες

 

Προτεινόμενοι συνδυασμοι αρωμάτων (σε ίσα μέρη)

1. Almond milk + Olive oil & vaniglia

2. Baby poweder + Olive oil & vaniglia

3. Cappuccino + Olive oil & vaniglia

4. Γαρδένια + Orchidea Nera + Τριαντάφυλλο Ρ.Ο.

5. Orange skin plus + Cappuccino

 

Γύψινα αρωματικά για τα συρτάρια και τις ντουλάπες

Υλικά

80 γρ γύψος κεραμικός (καλλιτεχνίας)

20 γρ νερό

Χρώμα pigment ελάχιστες σταγόνες

Άρωμα κεριού ή σαπουνιού για εξωτερικό ψεκασμό

Καλούπι σιλικόνης

Διαδικασία

Αναμιγνύουμε το γύψο με το νερό και το χρώμα και ανακατεύουμε καλά εωσότου ομογενοποιηθεί το μίγμα. Χυτεύουμε σε καλούπι σιλικόνης και, αναλόγως το μέγεθος, περιμένουμε περίπου 20-30 λεπτά να στεγνώσει και να σκληρύνει εντελώς. Ξεκαλουπώνουμε το γύψινο αντικείμενο και ψεκάζουμε με το άρωμα. Ο ψεκασμός μπορεί να επαναληφθεί όσο συχνά χρειάζεται ώστε να μυρίζει ικανοποιητικά το αντικείμενο.

Προτεινόμενα αρώματα

1. Amande amere

2. Lilium lotus

3. Melon silk

4. Olive oil & monoi

 

Μοσχολίβανο

Υλικά

100 γρ λιβάνι σε σκόνη

10 γρ άρωμα ή αιθέριο έλαιο

2-3 γρ νερό

10 γρ Ανθρακική μαγνησία

Κόσκινο

Διαδικασία

Φοράμε προστατευτικά γάντια μιας χρήσης γιατί το λιβάνι μόλις βραχεί γίνεται υπερβολικά κολλώδες. Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιούμε τη μαγνησία εξωτερικά ώστε να καλύπτει πάντα την εξωτερική επιφάνεια του μείγματος και να μην κολλάει το θυμίαμα στα χέρια μας ή στα σκεύη. Βάζουμε σε ένα μπολ 100 γρ λιβάνι σε σκόνη. Αν υπάρχουν κομματάκια τα τρίβουμε να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε 10γρ άρωμα και μερικές σταγόνες νερό . Ανακατεύουμε και πλάθουμε για αρκετή ώρα ώστε να πάει παντού το άρωμα και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα σαν ζυμάρι. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο άρωμα ακόμα για να μαλακώσει.(όχι νερό γιατί θα έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα) Σε ένα τραπέζι απλώνουμε μπόλικη μαγνησία. Πασπαλίζουμε το μείγμα ώστε να καλυφθεί όλη η εξωτερική επιφάνεια του μείγματος. Τοποθετούμε το μείγμα πάνω στο τραπέζι που έχουμε απλώσει τη μαγνησία και πλάθοντας, το ανοίγουμε να γίνει σαν χοντρό μακαρόνι.
Αφήνουμε 24 ώρες να ωριμάσει το μείγμα. Με ένα μαχαίρι κόβουμε το θυμίαμα σε μικρά κομματάκια.Πασπαλίζουμε πάλι με μαγνησία και κοσκινίζουμε ώστε να μείνει μόνο όση μαγνησία έχει κολλήσει πάνω στο θυμίαμα. Αποθηκεύουμε και είναι έτοιμο προς χρήση.

Προτεινόμενοι συνδυασμοι αιθερίων ελαίων και αρωμάτων (σε ίσα μέρη)

1. Μύρρο + Γεράνι + Σανδαλόξυλο

2. Περγαμόντο + Δάφνη + Ευκάλυπτος

3. Oriental Spice

4. Decadance

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Οκτώβριος 2017 15:32

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.