Οι κατασκευές από το Χριστουγεννιάτικο event μας! Κεριά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ποτήρι Gel wax κόκκινο κρασί

Επίπεδο: Αρχαρίων

Υλικά και εξοπλισμός

250γρ gel wax
0,30γρ χρώμα μάζας σε παστίλια συμπυκνωμένο κόκκινο
0,07γρ χρώμα μάζας σε παστίλια συμπυκνωμένο μαύρο
1 αποξηραμένο πορτοκάλι, 1 κανέλα και 1 αστεροειδής γλυκάνισος
Φυτίλι 3*10
Θερμόμετρο

Εκτέλεση

Προετοιμάζουμε το ποτήρι μας κολλώντας το φυτίλι στην βάση του και στερεώνοντάς το στο κέντρο με ένα ξυλάκι.
Λιώνουμε το κερί gel σε bain marie.
Προσθέτουμε το χρώμα και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί.
Σε θερμοκρασία  85 βαθμών ρίχνουμε στο ποτήρι.
Προσθέτουμε την αποξηραμένη κανέλα.
Μετά απο 15 λεπτά διακοσμούμε με τον αστεροειδή γλυκάνισο και το αποξηραμένο πορτοκάλι.


Ποτήρι Gel wax λευκό κρασί με φύλλα χρυσού

Επίπεδο: Αρχαρίων

Υλικά και εξοπλισμός

200γρ gel wax
2-3 παστίλιες χρώμα μάζας καφέ
Ένα φύλλο χρυσού για χειροτεχνίες
Φυτίλι 3*10
Θερμόμετρο

Εκτέλεση

Προετοιμάζουμε το ποτήρι μας κολλώντας το φυτίλι στην βάση του και στερεώνοντάς το στο κέντρο με ένα ξυλάκι.
Λιώνουμε το κερί gel σε bain marie.
Προσθέτουμε το χρώμα και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί.
Κόβουμε με τα χέρια μας το φύλλο χρυσού σε κομματάκια και τα ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα.
Σε θερμοκρασία 85 βαθμών ρίχνουμε στο ποτήρι.
Όσο είναι ακόμα ζεστό το gel μπορούμε να παρέμβουμε με μια μεγάλη βελόνα και να σηκώσουμε κομμάτια φύλλου που πιθανόν να έκατσαν κάτω από το βάρος τους.


Χριστουγεννιάτικο δέντρο από κουπάτ αστεριών

Επίπεδο: Αρχαρίων

Υλικά και εξοπλισμός

500γρ παραφίνη οικονομική
15γρ άρωμα winter spice
15γρ στεατίνη
0,75γρ χρώμα πράσινο μάζας συμπυκνωμένο
15γρ παραφίνη βελουτέ
Κουπάτ αστεριών σε διάφορα μεγέθη
1 καλούπι ταψάκι σιλικόνης 4.5 λίτρων
1 σταγονόμετρο
Φυτίλι 3*6
Θερμόμετρο

Εκτέλεση

Λιώνουμε την παραφίνη σε bain marie
Προσθέτουμε την στεατίνη, το χρώμα και το άρωμα και σε θερμοκρασία 85 βαθμών αδειάζουμε στο ταψάκι σιλικόνης.
Όταν κρυώσει αρκετά, αλλά όχι τελείως, κόβουμε αστέρια με τα κουπάτ.
Όσο είναι ακόμα ζεστά με ένα καλαμάκι από σουβλάκι ανοίγουμε τρύπες στο κέντρο τους ώστε να περάσουμε μετά το φυτίλι.

Περνάμε το φυτίλι από το πρώτο αστέρι που θα χρησιμοποιήσουμε ως βάση και κάνουμε έναν κόμπο στο φυτίλι για να μην μας φύγει.
Συνεχίζουμε με τα επόμενα τοποθετώντας τα το ένα πάνω από το άλλο. Όταν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία και είναι έτοιμο το δέντρο,
λιώνουμε την παραφίνη βελουτέ και με ένα σταγονόμετρο στάζουμε πάνω στο δέντρο ώστε να δημιουργήσουμε το εφέ του χιονιού στα κλαδιά.


Ποτήρι σοκολάτας με κρέμα και τρούφα

Επίπεδο: Αρχαρίων

Υλικά και εξοπλισμός

400γρ σόγιας
0,45γρ χρώμα μάζας σε παστίλια συμπυκνωμένο
50γρ άρωμα Chocolate Fudge
Φυτίλι Εco 8
Ποτήρι ζέσεως 500ml

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σόγια σε bain marie ή σε φούρνο μικροκυμάτων
Προσθέτουμε το άρωμα και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε την σόγια σε δύο δοχεία. Στο ένα κρατάμε τα 300γρ και προσθέτουμε το χρώμα.
Κολλάμε το φυτίλι στην βάση του ποτηριού και μόλις πέσει η θερμοκρασία στους 50βαθμούς ρίχνουμε το μείγμα στο ποτήρι.

Τα υπόλοιπα 100γρ σόγια τα αφήνουμε σε ένα δοχείο να περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία μέχρι να γίνει κρούστα στην επιφάνεια.
Με ένα πιρούνι ανακατέβουμε για αρκετή ώρα ώστε να γίνει το μείγμα μας σαν παχύρευστη κρέμα και με ένα κορνέ φτιάχνουμε τον αφρό της σοκολάτας.
Τέλος προσθέτουμε λίγη τρούφα για γαρνίρισμα.

Καλή επιτυχία!

Σχεδιασμός-εκτέλεση κατασκευών: Πέτρος Τσαμπαρλής

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Νοέμβριος 2017 13:37

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.