Βιταμίνη C

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΒΙΤΑΜΙΝH C ΣΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ: ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Η βιταμίνη C είναι μια από τις πολυτιμότερες και θρεπτικότερες βιταμίνες. Φημισμένη για τις αντιοξειδωτικές τις ιδιότητες , βοηθά στον σχηματισμό κολλαγόνου ενώ καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης προσφέρει και ήπια προστασία από τις ηλιακές ακτίνες UVA. Στις κρέμες και γενικότερα στα προϊόντα περιποίησης προσώπου την χρησιμοποιούμε για τις αναπλαστικές και αντιγηραντικές της ιδιότητες. Ωστόσο, λόγω της σύστασής της, η βιταμίνη C στην καθαρή της μορφή (ασκορβικό οξύ, που είναι και ο πιο δραστικός και αποτελεσματικός τύπος ) δεν είναι πολύ σταθερή και χάνονται γρήγορα οι δραστικές ουσίες της. Όταν συμβεί αυτό, λέμε ότι η βιταμίνη C οξειδώθηκε. Το αποτέλεσμα είναι το προϊόν μας να πάρει ένα κίτρινο προς πορτοκαλί χρώμα και να γίνει έτσι ακατάλληλο προς χρήση. Πολλές μάλιστα μεγάλες εταιρίες καλλυντικών συνηθίζουν να χρωματίζουν ελαφρά τις κρέμες που περιέχουν ασκορβικό οξύ, ώστε ο καταναλωτής να μην καταλαβαίνει πότε επήλθε η οξείδωση!. Ευτυχώς, η επιστήμη μας δίνει εναλλακτικές και το κατάστημά μας προσφέρει πλέον μια νέα σταθεροποιημένη βιταμίνη C (εστέρας) την οποία θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε άφοβα χωρίς το οποιοδήποτε πρόβλημα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Ιούνιος 2015 14:30
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γλυκερίνη: Τί είναι; Βόρακας »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.