Πασχαλινές λαμπάδες και κεριά κατασκευή στο σπίτι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πλησιάζει το Πάσχα και για όσους ασχολούνται με το κερί και ενδιαφέρονται μόνοι τους να φτιάξουν τις λαμπάδες  τους ετοιμάσαμε ένα κιτ που περιλαμβάνει όλα τα υλικά και εξοπλισμό. Βέβαια μπορείτε να τα προμηθευτείτε και χωριστά. Το κιτ περιλαμβάνει δύο σκεύη από αλουμίνιο ένα εξωτερικό για ζεστό νερό και ένα εσωτερικό κατάλληλου μεγέθους για τις λαμπάδες μήκους 40εκ., 2,5 κιλά μίγμα παραφίνης και στεατίνης κατάλληλο για λαμπάδες, φυτίλι, βάσεις φυτιλιών και ένα χρώμα κατ’επιλογή. Στοιχίζει 55 ευρώ με ΦΠΑ. 

Είναι ένα εύκολο και εντυπωσιακό project για σχολεία, συλλόγους, χομπίστες, χειροτεχνίες, επίσης ένας τρόπος να αξιοποιήσετε χαλασμένα κεριά από τα Χριστούγεννα.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, διαρκεί λιγότερο από 1 ώρα, είναι ακριβές αντίγραφο της μεθόδου που χρησιμοποιούν τα κηροπλαστεία και την περιγράφουν οι φωτογραφίες:

Στο εσωτερικό δοχείο προσθέτω την παραφίνη και στο εξωτερικό νερό. Ανάβω το καμινέτο και ζεσταίνω το νερό και έμμεσα την παραφίνη μέχρι να λιώσει. Ελέγχω την θερμοκρασία πρέπει να είναι 60 βαθμοί. Κόβω ένα μέτρο φυτίλι 3Χ8 και στις δυο άκρες του δένω από μια βάση από φυτίλι η ένα παξιμάδι για να βαρύνει.

Βουτάω τις 2 άκρες του φυτιλιού στην λιωμένη παραφίνη 2-3 φορές. Κρεμάω το φυτίλι για 5 λεπτά για να σκληρύνει και συνεχίζω με 3-4 βουτήγματα κάθε φορά και αναμονή. Το στρώμα του κεριού παχαίνει με το κάθε βούτηγμα. Όταν φτάσει πάχος 0,5εκ κόβουμε τις άκρες που  έχουν τα βάρη και συνεχίζουμε τα βουτήγματα μέχρι να φτάσουμε πάχος 1εκ η όσο θέλουμε. Κρεμάμε μετά τα κεριά για 2 ώρες μέχρι να σκληρύνουν τελείως.

Μπορούμε να προσθέσουμε στην παραφίνη χρώμα και άρωμα. Μετά το τέλος η αδειάζουμε την παραφίνη σε δοχείο για αποθήκευση η το αφήνομε να σκληρύνει στο ίδιο δοχείο στο οποίο μπορούμε όταν θέλουμε να το ξαναχρησιμοποιήσουμε.

Αντί για παραφίνη μπορούμε να επιλέξουμε μελισσοκέρι το αντίστοιχο κιτ στοιχίζει 65ευρώ (περιλαμβάνει ΦΠΑ), η διαδικασία είναι η ίδια.

για πληροφορίες 2104819315

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2016 15:53

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.