Χειροποίητα σαπούνια συνέχεια 30-1-011

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για πιο λόγο αποφάσισα να φτιάξω σαπούνια μόνος μου; Γιατί έτσι μπορώ εγώ να επιλέξω τα πιο φυσικά συστατικά για την επιδερμίδα μου και είναι ένας τρόπος να μάθω μεθόδους και τεχνικές πατροπαράδοτες.  Το να φτιάχνεις σαπούνι είναι ενδιαφέρον, χαλαρωτικό και δημιουργικό.

Γιατί αγαπάμε τα σαπούνια που φτιάχνουμε μόνοι μας; Γιατί μας φέρνει σε επαφή χειροπιαστά με την βιοποικιλότητα και τον πλούτο της φύσης. Γιατί είναι προϊόν που μπορώ να το ταιριάξω με την επιδερμίδα μου και όντας φυσικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Μπορώ να δημιουργώ ακολουθώντας την φαντασία μου. Φανταστείτε πόσα διαφορετικά φυτικά έλαια υπάρχουν, πάνω από 20! (και μπορούμε να σας τα προμηθεύσομε). Το καθένα με διαφορετική σύνθεση που του δίνει ειδικές ιδιότητες στην  περιποίηση του δέρματος. Είναι δε εξαιρετικό δώρο για φίλους, για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, για άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα.

Για πιο λόγο προτιμάω να τα φτιάχνω μόνος μου αντί για να τα αγοράζω; Από το 2010 στο σπίτι μου δεν βάζω πλέον σαπούνια και απορρυπαντικά του εμπορίου! Εξαιτίας της επιλογής μου αυτής το εμποροβιομηχανικό σύστημα (που μας υπερχρέωσε σαν χώρα δεδομένου ότι δεν παράγομε τίποτα!) δεν επωφελήθηκε, γλύτωσα χρήματα, δεν κατανάλωσα πλαστικά και υλικά συσκευασίας που μετατρέπονται σε σκουπίδια. Καταναλώθηκε λιγότερη ενέργεια στην παραγωγή και δεν καταναλώθηκε καύσιμο για μεταφορά. ΚΑΙ το σημαντικότερο: Γνωρίζω ακριβώς τι υλικά χρησιμοποίησα.

Εκτός από τα στερεά σαπούνια πριν λίγες μέρες έφτιαξα και το πρώτο πετυχημένο υγρό σαπούνι χεριών με την μέθοδο που περιγράφω σε άλλο BLOG. Σταθερό εδώ και μια εβδομάδα δεν παρουσίασε θόλωμα. Πολύ αποτελεσματικό καθαριστικό απαλό στα χέρια και το κόστος του ελάχιστο. Έφτιαξα 3 κιλά με 500γρ ελαιόλαδο, 500γρ έλαιο καρύδας καυστική ποτάσα και νερό. Το συνολικό κόστος 4-5 ευρώ και αν υπολογίσετε ότι αντιστοιχεί με 15 εμπορικές συσκευασίες των 200γρ, φαντάζεστε πόσα χρήματα εξοικονόμησα!

Ήδη ετοιμάσαμε ένα VIDEO που περιγράφει την κατασκευή, θα το βρείτε ενδιαφέρον.  Όπως και κάθε τι καινούργιο και η κατασκευή σαπουνιών θέλει κάποια εμπειρία, για να σας βοηθήσομε και να μην παιδευτείτε όπως εγώ στα πρώτα βήματα οργανώνω εκπαιδευτικά σεμινάρια από τον Μάρτιο με πολύ μικρό κόστος, τις ημερομηνίες θα ανακοινώσω μέχρι 15 Φεβρουαρίου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Ιούνιος 2015 09:20

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.